Portal Restaurant
Sextio ton gammalt material har burits ut från den gamla kinakrogen vid Sant Eriksplan. Klas böjer sig fram med en sked i ena handen och börjar lossa på kaklet i det som ska bli själva köket. I en varukorg sitter dottern Maja med en köksslev i handen, och Klas föräldrar står redo med rollers för att påbörja målningen och diskuterar huruvida nyansen som Klas pappa har beställt verkligen är den rätta grågröna som det var tänkt, eller inte. Bestick från Ingegerd Råman är beställda och likaså glas från småländska Orrefors, bägge utvalda för att ge en så stark gastronomisk upplevelse som möjligt. Virket är kärnvirke från Småland. Dammet ligger tungt över lokalen och ljuset strilar in från de stora fönster som tagits fram bakom lager av gipsplatttor. Det är sensommar 2016, och Klas Lindberg ska snart öppna sin först egna krog. Det har tagit ett och ett halvt år, dubbelt så lång tid som beräknat, och kostat dubbelt så mycket. Om tre månader kommer den bli utsedd av Dagens Industri till Årets Affärskrog.